Mercedes a aratat in sfarsit pozele celui mai nou coupe din gama, cel bazat pe C-Klasse si botezat CLC.

Cel mai dinamic coupe de la Mercedes: noul CLC!Dupa teaser-ul prezentat acum ceva timp, Mercedes a aratat complet noul sau coupe, cel mai accesibil din gama. Numit CLC, conform noii politici de alegere a numelor de la Mercedes, care spune ca denumirea oricarui coupe incepe cu "CL", modelul se vrea o versiune mai dinamica, in special din punct de vedere vizual, a gamei C-Klasse. Adica exact ce a fost si modelul Sportcoupe pentru vechiul C-Klasse.

Cel mai dinamic coupe de la Mercedes: noul CLC!Designul frontal nu rezerva prea mari suprize pentru cei ce cunosc deja "C"-ul, dar spatele este complet nou. Stopurile mari, impartite si pe aripi, se integraza in ansamblu, dar este pacat ca Mercedes n-a optat pentru o forma mai armonioasa, un design mai special, intrucat par cam prea traditionale si nu au nimic spectaculos. Este, daca vreti, cam singura critica ce i se poate aduce noului CLC, pentru ca lateralele arata foarte bine datorita liniei ascendente. Un alt element care arata bine pe CLC este al treilea stop de frana, format din LED-uri si integrat in hayon.

Cel mai dinamic coupe de la Mercedes: noul CLC!Cel mai mic motor disponibil pe CLC este unul pe benzina, care dezvolta 122 CP, iar cel mai puternic este un V6 de 272 CP. Asta cel putin pana AMG se va ocupa de CLC si vom vedea probabil si un model (probabil CLC 63AMG) care sa concureze cu BMW M3.

De asemenea sunt disponibile si motoricarile CDI. CLC200 CDI consuma, in medie, intre 5,8 si 6,1 l/100 km, ceea ce face ca autonomia sa poata depasi 1.000 km cu un singur plin, avand in vedere ca rezervorul are o capacitate de 62 de litri.

Cel mai dinamic coupe de la Mercedes: noul CLC!Pentru toate versiunile, Mercedes ofera in echiparea standard, o cutie de viteze manuala cu 6 trepte, dar pentru versiunile in 4 cilindri se poate alege si una automata cu 5 trepte, iar pentru cele V6 se poate alege, tot contra cost, cutia 7G-Tronic.

CLC este un model foarte important pentru Mercedes si asta se vede din vanzarile vechiului Sportcoupe.

Cel mai dinamic coupe de la Mercedes: noul CLC!

Sportcoupe, care a debutat in 2001, s-a vandut in aproximativ 320.000 de exemplare, in conditiile in care 70% din cumparatori au fost clienti noi de Mercedes. De asemenea, statisticile Mercedes arata ca 40% din clientii de Sportcoupe au optat apoi pentru un model Mercedes mai mare gen: E-Klasse si CLK.

Autor: Dan Damian


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.