Audi si-a tinut promisiunea si a adus in versiune de serie modelul Q7 V12 TDI.

Q7 V12 TDI este masina superlativelor. E o ambitie a celor de la Audi de a demonstra ca au ajuns la un asemenea nivel cu propulsoarele diesel incat pot scoate un SUV TDI care sa puna la respect multe alte SUV-uri pe benzina.

Cel mai puternic SUV diesel din lume!Masina a primit un aspect aparte din partea designerilor, dar, de data asta, acest capitol pare cat se poate de neinteresant. Cu adevarat "frumoasa" este realizarea de sub capota: un propulsor TDI V12, de 6 litri, cu doua turbocompresoare, fiecare avand "grija" de cate un rand de cilindri. Puterea maxima este de 500 CP, iar cuplul maxim este...dublul acestei valori. 1.000 Nm (disponibili intre 1.750 si 3.250 rpm) sunt transmisi prin intermediul sistemului quattro, o valoare care te face sa te intrebi ce nu poate misca din loc aceasta demonstratie de masivitate si forta.

Cel mai puternic SUV diesel din lume!Nu va asteptati ca masina sa ofere cine stie ce performante pe viraje pentru ca are peste doua tone, dar in linie dreapta ar trebui sa fie extraordinara: 5,5 secunde sunt necesare pentru 0-100 km/h, iar viteza maxima e limitata la 250 km/h. Daca nu se incearca obtinerea acestor performante, consumul mediu este de doar 11,9 l/100 km, spun cei de la Audi.

In cazul in care va intrebati cum poate fi oprit acest agregat de forta...Q7 V12 TDI dispune, in echiparea standard, de frane cu discuri din ceramica si fibra de carbon. Dealtfel e suficient sa vedeti ca discurile puntii fata aproape acopera interiorul jantelor de 20 de inci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.