Cei de la Peugeot s-au hotarat. Vor introduce conceptul 308 RC Z in productia de serie, dar nu chiar imediat.

Coupe sport de la Peugeot. Conceptul 308 RC Z va fi produs in serie!Marii producatori se bazeaza foarte mult pe reactia pe reactia publicului cand vor sa vina cu ceva nou. Isi fac niste calcule inainte de lansarea conceptelor, dar conteaza foarte mult si reactia publicului. Pana la urma aceasta le arata daca vor vinde sau nu conform asteptarilor.

Coupe sport de la Peugeot. Conceptul 308 RC Z va fi produs in serie!Acesta este si cazul celor de la Peugeot cu al lor concept 308 RC Z. Prezentat la Salonul de la Frankfurt, 308 RC Z a atras imediat atentia datorita designului elaborat si foarte complex, fara a da insa senzatia de aglomerare de forme fara logica. Masina este conceputa ca un coupe cu patru locuri si, cel putin din lateral, seamana destul d emult cu Audi TT.
Dealtfel, francezii s-au gandit din start la o posibila productie de serie, acest aspect fiind evidentiat de faptul ca 308 RC Z foloseste multe repere (printre care si plansa de bord) de la versiunea de serie a noului 308.

Coupe sport de la Peugeot. Conceptul 308 RC Z va fi produs in serie!308 RC Z promite sa fie o adevarata placere si la condus, daca francezii vor pastra motorului prezent pe concept. Acesta este un propulsor cu 4 cilindri, de 1,6 litri, turbo, care a fost "convins" sa furnizeze 218 CP si 280 Nm (300 Nm cu functia overboost). Ca urmare, masina acelereaza pana la 100 km/h in 7 secunde si atinge 235 km/h. Cutia de viteze este una manuala cu 6 trepte, iar francezii spun ca nivelul consumului mediu este de 6,7 l/100 km.

Peugeot nu se grabeste cu productia acestui model, asa ca va prezenta modelul de serie la Salonul Auto de la Frankfurt in 2009, urmand ca in primavara anului 2010 sa debuteze si vanzarile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.