BMW si-a anuntat intentia de a reveni in German Touring Car Masters (DTM) unde se va lupta cu Mercedes si Audi.

BMW s-a retras din Formula 1, dar nemtii isi concentreaza eforturile la nivel de motorsport catre alte competitii care beneficiaza de un interes in crestere din partea publicului. Pe langa Campionatul Mondial deTurisme (WTCC), unde se descurca foarte bine cu Augusto Farfus si Andy Priaulx, BMW va ataca din 2012 si compionatul DTM.

In DTM lupta se anunta spectaculoasa, mai ales ca BMW va concura cu rivalii traditionali - Mercedes si Audi.

BMW a luat legatura cu asociatia care organizeaza campionatul DTM si s-au stabilit liniile de compatibilitate. Atat BMW cat si aceasta asociatie incearca sa ajunga la un numitor comun in privinta cerintelor si detaliilor, dar bavarezii sunt increzatori ca se va ajunge la un acord si ambele parti isi vor putea respecta obligatiile.

Pana atunci, BMW incepe deja dezvoltarea masinii, care va fi una bazata pe actualul BMW M3. Bavarezii nu au rabdare cu rezultatele, mai ales cand concureaza cu Mercedes si Audi, asa ca vor sa fie extrem de competitivi inca din sezonul de debut.

O alta noutate in ceea ce priveste implicarea BMW in cealalta competitie importanta - WTCC - consta in dezvoltarea unui nou motor, de 1,6 litri turbo pentru sezonul 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.