Ferrari a revenit in sfarsit la nivelul de competitivitate afisat la inceputul sezonului. Dupa dubla din Franta (Raikkonen/Massa) italienii au insa nevoie de mai multe victorii succesive doar pentru ai ajunge pe cei de la McLaren.

Locurile 1 si 2 obtinute la Magny Cours au venit ca o gura de oxigen absolut necesara celor de la Ferrari. Victoria era oarecum asteptata de evolutia buna din calificari, unde Felipe Massa a reusit pole-position-ul, iar Kimi s-a clasat pe locul 3, in spatele lui Hamilton.

Ce va face Ferrari la Silverstone?Finlandezul aproape a impresionat dupa startul reusit in care l-a depasit pe Hamilton, stiut fiind ca Kimi a avut probleme la acest capitol in ultimele curse. Alonso nu prea a contat in acesta cursa, pentru ca a plecat de pe pozitia a zecea a grilei si a aratat ca merge impecabil cand nu este sub tensiune si gafeaza cand are de recuperat. Altfel nu se explica de ce a stat atat de mult dupa Heidfeld, fara a-l putea depasi, decat foarte tarziu. Mai mult, incercarile pe care ni le-a aratat in acul de par al circuitului, o zona aproape imposibila pentru asemenea manevre cand ai in fata a treia masina ca performante din campionat, demonstreaza ca spaniolul mai are nevoie de experienta si un plus de luciditate la capitolul depasiri.

Ce va face Ferrari la Silverstone?Succesul celor de la Ferrari a fost pus pe seama noului pachet aerodinamic si realitatea din cursa a confirmat acest lucru. Italienii pleaca la Silverstone cu un moral foarte bun, atat din cauza dublei din Franta, cat si din cauza faptului ca testele cu noul pachet aerodinamic s-au desfasurat chiar pe circuitul englez, inaintea etapei franceze, si rezultatele au fost incurajatoare. Pe de alta parte, Silverstone inseamna si acasa la McLaren, iar echipa anglo-germana va fi foarte motivata sa demonstreze ca au inca cea mai buna masina, cu atat mai mult cu cat nu se afla inca sub presiunea rezultatelor.

Chair daca au mai recuperat din punctele pierdute in ultimele curse, cei de la Ferrari sunt obligati sa forteze. Hamilton este inca departe de Massa (cel mai bine clasat pilot Ferrari) avand un avantaj de 17 puncte in fata brazilianului, iar Raikkonen are de recuperat 22 de puncte in fata britanicului. La constructori, Ferrari a redus din diferenta dar se afla inca la 25 de puncte distanta de McLaren.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.