Dupa un singur an petrecut la McLaren Mercedes, spaniolul s-a intors la echipa cu care a castigat doua titluri mondiale.

Fernando Alonso s-a intors la Renault!Renault F1 a anuntat numele celor doi piloti pe care echipa se va baza in sezonul 2008 si oarecum previzibil, Fernando Alonso a fost cooptat in echipa condusa de Flavio Briatore. Spaniolul s-a despartit in termeni nu tocmai amicali de echipa McLaren Mercedes cu care a avut un sezon 2007 destul de agitat. Principalele probleme au fost cauzate de debutantul Lewis Hamilton, care l-a dominat aproape intreg sezonul pe Alonso, pretentiile spaniolului de a fi declarat pilotul numarul 1 la McLaren nefiind satisfacute de echipa anglo-germana.

Alonso revine la Renault dupa un an in care francezii nu s-au descurcat deloc bine, desi veneau din postura de campioni mondiali. Echipa franceza a terminat sezonul pe locul 3, cu 51 de puncte, dar a prins ultima treapta a podiumului doar pentru ca celor de la McLaren Mercedes li s-au anulat toate punctele in clasamentul constructorilor dupa scandalul de spionaj.

Fernando Alonso s-a intors la Renault!Totusi, spaniolul spera ca echipa sa poata alinia din nou o masina competitiva pentru sezonul 2008. "Sunt incantat ca am revenit la Renault", a spus Alonso. "Aceasta este echipa in care m-am format ca pilot de Formula 1. Acum e timpul sa incepem un nou capitol. Ma bucur foarte mult ca pot lucra cu aceasta echipa inca o data si e timpul sa revenim in lupta la varf. Renault a avut un sezon 2007 nu prea bun, dar stiu ca echipa este foarte puternica. Sunt increzator ca Renault va putea dezvolta o masina rapida si competitiva care ne va duce din nou in lupta pentru primul loc."

Fernando Alonso s-a intors la Renault!Al doilea pilot de la Renault este, surprinzator, Nelson Piquet Jr. si nu Heikki Kovalainen, omul care s-a descurcat foarte bine anul trecut avand in vedere ce masina a avut la dispozitie. Nelson Piquet Jr. este incantat ca debuteaza in Formula 1 ca pilot titular, dupa ce a petrecut un an ca pilot de teste. Se zvoneste totusi ca Alonso a obtinut ceea ce si-a dorit fara succes in sezonul trecut: un contract in care este stipulat faptul ca el este pilotul principal al echipei. In plus, zvonurile spun ca Alonso ar ave aun salariu de peste 30 de milioane de euro pe seon.
De cealalta parte, Kovalainen este posibil sa ajunga chiar la McLaren Mercedes, in locul lasat liber de Alonso.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.