Organizatorii celebrului raliu Dakar au stabilit ca evenimentul, sub un alt nume, va fi gazduit anul acesta de Romania si Ungaria.

Toata lumea, de la participanti la fani, a fost dezamagita ca celebrul raliu Dakar a fost anulat in acest an din cauza amenintarilor teroriste de pe continentul african.

Romania gazduieste ceea ce trebuia sa fie raliul Dakar!Cum organizarea pentru editia din acest an era aproape gata cand a fost luata decizia de anulare a competitiei, organizatorul evenimentului, Amaury Sport Organisation a hotarat sa creeze un inlocuitor pentru acest raliu. Aceasta decizie a fost luata in special pentru a da posibilitatea echipelor sa concureze, dupa ce acestea au cheltuit foarte multi bani pentru dezvoltare si pregatire. In plus, sponsorii au piedut si ei multi bani dupa ce raliul a fost amanat si aveau nevoie de expunere mediatica.

Competitia care inlocuieste raliul Dakar in acest an se numeste Central Europe Rally si se va tine in Romania si Ungaria. Debutul raliului va avea loc in data de 20 aprilie, iar finalul este programat pe 26 aprilie.

Startul se va da la Budapesta, iar traseul include si zone din Romania, finalul fiind programat tot in Ungaria.

Central Europe Rally este inclus in programul "Dakar Series", program care isi propune sa mai includa alte cateva raliuri de acest gen, ca o alternativa la raliul Dakar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.