O colectie impresionanta, cu taxiuri din toate timpurile si locurile, pentru toate buzunarele.

Va invitam in taxiurile istoriei!Salonul Auto de la Paris a gazduit, pe langa cele mai noi modele de serie si concepte si o expozitie mai aparte.
Organizatorii si-au dat tot interesul sa adune intr-o hala special rezervata cat mai multe taxi-uri, din cat mai multe zone. Nu e vorba de taxi-urile actuale, ci de cele care au activat de-a lungul timpului in marile orase din toata lumea.

Va invitam in taxiurile istoriei!In galeria foto veti vedea modele din anii '20, dar si din anii '80-'90, de la uriasele modele americane la scuterele din Tailanda. Evident, nu lipsesc Renault-urile si Peugeot-urile care si-au facut treaba prin orasele din Franta, la fel cu nu lipsesc nici unele modele de care nu ati mai auzit si care arata... cel putin ciudat (ma refer in special la taxi-ul din Filipine - il veti recunoste sigur dupa excesul de ornamente care aproape acopera masina).

Nostalgicii pot revedea si vestita Volga, pe care o stim din perioada comunista, iar cei mai tineri se vor intalni cu cel mai cunoscut taxi al vremurilor moderne - Peugeot-ul 406 din filmul "Taxi".

Masinile fac parte din colectii particulare sau sunt pur si simplu modele achizitionate de producatori pentru propriile muzee.

Va invitam in taxiurile istoriei!Galeria foto este destul de mare, dar merita vazuta pana la sfarsit. Dupa (aproape) fiecare masina veti vedea fotografiata placuta pe care sunt scrise datele acelei masini. Este vorba de caracteristicile tehnice (motor, cilindree, viteza maxima, consum etc.), dar si de informatii despre orasele in care a circulat masina, PIB-ul pe cap de locuitor la acea vreme, costul taxi-urilor in acele timpuri si cat castiga un sofer de taxi.

Vizionare placuta!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.