Testeaza-ti indemanarea la volanul celui mai puternic camion din lume! Volvo il premiaza pe cel mai bun!
Volvo FH16 700 - Cel mai puternic camion din lume - 700 CPVolvo Trucks a prezentat ceea ce suedezii numesc cel mai puternic camion din lume. Este vorba de cel mai puternic camion de serie, cei de la Volvo dezvoltand o versiune de top a modelului FH16. Camionul, destinat transpotului de sarcini grele dispune de acelasi motor de 16 litri, dar care dezvolta acum nu mai putin de 700 CP, aceasta valoare impresionanta fiind sustinuta de un cuplu maxim de 3.150 Nm. FH16 700, cum este numit cel mai puternic camion din lume dispune de propulsorul de 16 litri cunoscut deja in variantele de 540 CP, 600 CP si 660 CP. Puterea maxima de 700 CP a fost obtinuta cu acelasi consum de combustibil si aceleasi emisii de CO2 ca in cazul versiunii de 660 CP, iar inginerii au lucrat timp de 3 ani pentru a reusi obtinerea acestor performante.
Volvo FH16 700 - Cel mai puternic camion din lume - 700 CPDeoarece “viata” unui camion din aceasta cateegorie nu este deloc usoara, testele s-au desfasurat in cele mai grele conditii, in vedere obtinerii unei fiabilitati cat mai bune.“Noul Volvo FH16 a transportat autotrenuri rutiere grele prin deserturile Australiei, a transportat cherestea in nordul Suediei, in conditii de frig aspru si a fost testat la altitudini de pana la 3600 de metri in Muntii Stancosi”, spune Henrik Lindeberg, coordonatorul sef al acestui proiect.


Suedezii au creat si un joc online cu noul Volvo FH16 700. Regulile sunt simple. Trebuie sa parcurgi un traseu mai dificil cu noul FH16 700, in viteza, dar fara a pierde din incarcatura de pe platforma (utilizezi doar left arrow si right arrow de pe tastatura). La final, obtii un numar de puncte in functie de timp, dar si de cat de completa este incarcatura preluata la start. Daca reusesti sa fii cel mai bun, te asteapta un premiu din partea celor de la Volvo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.