Porsche isi expune traditia si istoria in noul muzeu al marcii. Destinatie obligatorie pentru pasionati.
Noul muzeu PorschePorsche a rezolvat o problema de imagine care ii preocupa de multi ani pe oficialii marcii germane. La istoria si pasiunea pe care a creat-o de-a lungul timpului, marca germana nu detinea un spatiu, un “loc de cult” pe masura. Porsche a avut si pana acum un muzeu, dar unul destul de modest. Plasat intr-o sala nu foarte mare, acesta putea gazdui un numar destul de limitat de exponate, in nici un caz suficiente pentru ce are Porsche de aratat fanilor sai. Conducerea acestui muzeu in miniatura gasise o solutie de compromis – masinile erau expuse alternativ. Asa ca, puteai admira anumite modele, doar in anumite perioade.
Noul Muzeu Porsche - Masini expuseAceasta problema s-a rezolvat la sfarsitul anului trecut, cand Porsche a inaugurat un nou muzeu, unul pe masura renumelui Porsche, care a costat aproximativ 100 milioane de euro. Si de data aceasta nu mai este vorba doar de masini. Cladirea in sine este o opera de arta din punct de vedere arhitectural. Aproximativ 170 de arhitecti si-au prezentat propunerile in fata celor de la Porsche, iar castigatori au iesit un grup de arhitecti din Viena. Impresionanta cladire acomodeaza acum aproximativ 80 de exponate, pe o suprafata de 5.600 de metri patrati. Germanii asteapta in jur de 200.000 de vizitatori anual, dar pe langa vizitatori, cladirea va mai gazdui si lansari speciale si conferinte.
Noul muzeu Porsche - Masini expuseNoul muzeu Porsche este construit in Stuttgart-Zuffenhausen, exact in complexul in care sunt si uzinele Porsche. Zona este un fel de mini-oras Porsche, cu uzinele de asamblare, studiouri de design, cladiri administrative si multe showroom-uri, iar pe “strazile” din interior sunt mai multe motoare boxer decat in oricare alt loc.
Noul muzeu PorscheMasinile care pot fi admirate in spatiile noului muzeu genereaza practic un documentar despre istoria constructorului german. Multe modele clasice, in stare estetica impecabila, adevarate marturii ale inginerilor de a impinge constant limitele performantei. Si nu este vorba doar de aspectul masinilor in muzeul Porsche. Foarte multe dintre modele prezentate sunt in perfecta stare tehnica si concureaza la parade si curse retro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.