Inainte de a cumpara o masina Second Hand este bine sa treci in revista si ceea ce poti cumpara nou, la preturi avantajoase - masini uzate moral, dar noi.

Tonul a fost dat acum mai multi ani, de catre cei de la Skoda care s-au decis sa mentina in productie prima generatie Octavia, desi ajunsese in showroom-uri a doua generatie. Era inainte de criza, dar cei din grupul VW au vrut sa speculeze succesul primei generatii. Desi era deja depasita moral, aceasta inregistra inca vanzari foarte bune.

Exemplul a fost urmat apoi de mai multi producatori: Peugeot, Opel si Fiat. Avantajele pentru cumparator constau in faptul ca preturile sunt semnificativ mai bune decat ale modelelor noi (pentru ca investitia producatorului este deja amortizata), dar conteaza mult si faptul ca, dupa atatia ani de productie, multe din problemele de fiabilitate au fost rezolvate.

Exista si dezavantaje insa. Aceste modele nu pot fi echipate cu unele sisteme moderne de confort si siguranta si au o platforma de conceptie veche (unele sunt facute de acum 15 ani).

Iata ce modele ati putea studia in showroom-uri, inainte sa cumparati o masina second hand:

- Skoda Octavia Tour
Modelul a debutat in a doua parte a anilor '90 pe platforma lui Golf 4, dar a suferit cateva imbunatatiri de atunci. Pretul de pornire pentru o Octavia Tour este de 10.792 euro (TVA inclus) in versiunea cu motor pe benzina de 1,4 litri si 75 CP. Echiparea este una decenta, incluzand elementele standard de confort si siguranta: ABS, airbag-uri frontale, geamuri electrice fata, oglinzi electrice, aer conditionat.
Mai este disponibil si motorul de 1,9 litri TDI, cu 101 CP, caz in care pretul pleaca de la 12.727 euro (TVA inclus). Pentru ambele versiuni de motorizare exista o lista bogata de echipamente, care duc ins apretul catre cel al noii generatii.

- Opel Astra Classic III

Pana de curand Opel a oferit si modelul Astra Classic II, care acum a fost inlocuit de Astra Classic III, dupa aparitia ultimei generatii Astra. Practic, Opel vinde acum, in paralel si nou si vechiul model Astra. Preturile sunt cu atat mai bune cu cat Astra Classic III abia a fost inlocuit si este destul de nou din punct de vedere al conceptiei. Astra Classic III are un pret de pornire de 10.640 euro (TVA inclus) pentru motorul de 1,4 litri si 90 CP. Mai este disponibil si un motor pe benzina de 1,6 litri si 115 CP (11.390 euro), dar si doua diesel-uri: unul de 1,3 litri CDTI de 90 CP (12.340 euro) si cel de 1,7 litri CDTI cu 110 CP (13.340 euro)

- Peugeot 206+
Peugeot 206 +Apreciatul (pentru design) Peugeot 206 a ramas in productie si dupa aparitia lui 207, iar recent a avut un facelift major care a constat in implementarea desigmului frontal al lui 207 si cateva retusuri la interior. Cel mai ieftin model 206+ este cel echipat cu motorul de 1,1 litri si 60 CP (8.703 euro). Mai este disponibil si un alt motor pe benzina, de 1,4 litri si 75 CP (9.219 euro), dar si HDi-ul de 1,4 litri si 70 CP (10.536 euro). Gama echipamentelor de serie include: aer conditionat, geamuri electrice fata, radi CD, comenzi radio pe volan, inchidere centralizata.

- Fiat Punto Classic
Vechiul PUnto este oferit si acum, desi urmasul sau Grande Punto a aparut de multi ani, ba chiar a avut si un facelift in urma caruia denumirea s-a schimbat in Punto EVO. Punto Classic este oferit cu doua motorizari. cel mai ieftin model este echipat cu un motor pe benzina, de 1,2 litri si 60 CP, pretul fiind de 9.650 euro (TVA inclus). Se poate opta si pentru diesel-ul de 1,3 litri si 70 CP, caz in care pretul este de 11.150 euro. Dotarile sunt minimale si includ: doua airbag-uri, inchidere centralizata, aer conditionat, geamuri electrice fata.

Ce credeti? Sunt aceste modele alternative la masinile second hand? Sau sunt prea scumpe pentru ceea ce ofera?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.