Auto 19 Iulie 2010 00:05
Irv Gordon este un american nebun, in sensul cel mai placut al cuvantului. Omul e nebun dupa o masina, un Volvo P 1800 pe care a cumparat-o in 1966. Ieri, Irv Gordon a implinit 70 de ani si a stabilit un obiectiv important.

Masina a fost cumparata noua, iar Gordon a fost atat de incantat de ea, incat in primele 48 de ore de cand a luat-o, a parcurs 2.400 km. Apoi, “ajutat” si de faptul ca avea de facut in fiecare zi 200 km pana la munca si inapoi, a ajuns la 800.000 km in 10 ani. In anul 1998, cu masina la 2,7 milioane de km, americanul a intrat in Cartea Recordurilor pentru masina (fara utilizare comerciala) cu cel mai mare kilometraj, condusa de o singura persoana. In 2002 a ajuns la 3,2 milioane de kilometri.

Ideea este ca Gordon este atat de pasionat de condus, incat la acest moment Volvo-ul lui P 1800 are la bord circa 4,5 milionane de kilometri. Cum suna asta? A condus aproape 3 sferturi din viata lui de sofer aceeasi masina si a ajuns la kilometrajul asta. Singur, pentru ca n-a impartit masina cu nimeni. Masina care (atentie!!) este originala. Are acelasi motor, aceeasi transmisie, aceleasi punti. A fost bine intretinuta si a ajuns la 4,5 milioane de km. Nu se mai fac masini cum se faceau odata, nu?? Pai nu prea.

La 70 de ani, Irv Gordon sia propus sa ajunga cu Volvo-ul lui la 3 milioane de mile, adica 4,8 milioane de km, in urmatorii 3 ani. Este sigur ca masina il mai duce, dar este mai putin sigur pe capacitatile lui la 70 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.