Auto 23 Iulie 2010 00:05
Un studiu facut de carmony.co.uk pe piata din Marea Britanie a aratat faptul ca 1 din 5 britanici cumpara o masina second hand, de la dealer, fara sa o conduca.

Cand cumperi o masina nu ai voie sa nu o conduci. Nu mai vorbesc de cele second hand, o sa ma refer doar la cele noi.

Sa zicem ca iti doresti foarte mult un VW Golf, ai banii, faci comanda, masina e noua si tu doar o astepti. Vine si abia atunci o conduci si te trezesti ca arata putin altfel, plus ca nu merge chiar cum ti-ai imaginat cand ai citit fisa tehnica.

De ce se intampla asta? Pentru ca producatorii prezinta doar poze cu masinile bine echipate. O grila cromata schimba aspectul, la fel si spoilerul vopsit in culoarea caroseriei. Nu mai spun de interior, unde o cusatura pe scaune, o combinatie de culori, o insertie pe plansa de bord schimba mult aspectul. La fel si comenzile unei climatizari electronice, arata mult mai bine decat niste simple butoane.
O alta chestie care da foarte bine in poze tine de calitatea materialelor. Plasticele arata foarte bine in orice poza. Cum sunt de fapt poti vedea doar privindu-le direct, pipaindu-le.

De asemenea, fis atehnica nu-ti spune cum merge o masina. Iti spune doar ce performante are si este o mare diferenta intre cele doua aspecte. Da, motorul dezvolta puterea asta, dar cum simti masina difera mult intre anumite modele. Pentru ca un motor se tureaza mai usor, reactioneaza mai bine, iar puterea ajunge la roti printr-o cutie de viteze, etajata diferit. Asa ajungi sa constati ca doua modele concurente, cu motoare de aceeasi capacitate si cu puteri asemanatoare, se simt foarte diferit la condus. De-asta e bine sa cumperi masina doar dupa ce ai condus-o. De-asta e foarte indicata sa conduci mai multe masina inainte sa iei decizia de a cumpara una anume.

Sunt foarte multi care-si cumpara o masina noua, fara s-o conduca inainte si apoi spun ca nu sunt multumiti de ea. Ii gasiti pe forumuri. Si acolo nu sunt toti, pentru ca multi romani sunt prea orgoliosi ca sa recunoasca ca au luat o decizie gresita.

Citeste si:
Cât este de util certificatul energetic?
Cât este de util certificatul...

Sursa: Motorstory


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.