Nu mai este nevoie sa spun ca alegerea unei masini second hand este in mare parte o loterie, mai ales in Romania, unde oamenii ar face orice sa ascunda defectele si sa obtina cat mai multi bani.

Sigur, pe piata second hand exista masini bune, care pot tine multi ani si pe care le cumperi dupa ce au suferit deja o devalorizare serioasa fata de pretul de nou. Cum ajungi la ele este insa o problema, pentru ca, in general, vanzatorul roman prefera sa faca tot posibilul sa ascunda o defectiune majora a masinii, in loc sa o repare inainte sa scoata masina la vanzare.

Exista pareri si pareri despre masinile second hand versus cele noi, in ceea ce priveste utilitatea. O masina noua nu are deloc uzura si mai vine si cu garantie, una second hand este deja uzata, dar si mult mai ieftina. Risti cand cumperi un SH, dar pe de alta parte ai acces la masini pe care nu ti le poti permite noi. Atentie insa – nu recomand in nici un caz cumpararea unei masini second hand cu toate economiile disponibile la acel moment. Asta pentru ca e posibil sa intervina rapid cheltuieli cu cine stie ce reparatii si te poti trezi ca nu mai ai cum s-o folosesti.

Iata cateva aspecte la care trebuie sa fii atent cand cumperi o masina second hand, pentru a minimiza sansele sa te trezesti cu reparatii costisitoare, dupa ce ai platit-o. Adica sa eviti “tepele”.

Inspectia vizuala la exterior
Este foarte importanta pentru a-ti da seama daca masina a fost sau nu lovita.

- trebuie sa cauti diferente de culoare si de luciu. Acestea arata ca partile respective au fost revopsite, iar asta inseamna lovitura. La multe dintre modelele actuale, spoilerele sunt din plastic. Sunt sanse sa fie inlocuite pentru ca in decursa de cativa ani nu prea au cum sa scape neatinse. In cazul acestora, nu este o problema ca au fost revopsite, dar cu atat mai mult trebuie sa cauti semne de lovituri prin imprejurimi, ca sa te asiguri ca doar spoilerul a avut probleme.

- observa suprafetele in lumina buna pentru a vedea daca sunt perfect plane. Bineinteles ca masina trebuie sa fie curata.

Citeste si:
Cât este de util certificatul energetic?
Cât este de util certificatul...

- atentie la imbinari, aveti grija sa inspectati lufturile care trebuie sa fie mici si constante. Tot la imbinari cautati urme de... citeste continuarea pe Motorstory.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.