Cand vobim de masini germane premium, intotdeauna ne referim de celebrul trio: BMW Mercedes Audi. Toata lumea il stie, toti aspira, in functie de preferinte, la una din masinile lor.

La acest moment, acesti trei constructori se respecta si se bat in modele si cifre de vanzari. Peste tot in lume. Orice model scoate unul dintre ei, vine rapid replica celorlati doi.

Si totusi… ce simt unii fata de altii? Cum se privesc unii pe altii? Mi-a spus un prieten, care a avut ocazia sa vorbeasca cu un oficial BMW sau Mercedes, nu mai retin exact, la o lansare. Ideea este urmatoarea.. respectivul oficial a spus ca BMW si Mercedes se respecta intre ei. Sa vad reciproc in segmentul premium, cu traditie si cu tot ce trebuie pentru un asemenea nivel.

Dar!! Atat BMW cat si Mercedes vad in Audi un constructor.. parvenit in segmentul premium. Nu au acelasi resppect pentru Audi cum au intre ei. Ma rog, sunt nemti, clar nu vor recunoaste asta in mod oficial, dar asta e realitatea. Iar motivele lor nu sunt chiar de neinteles.

In primul rand, BMW si Mercedes au fost pozitionati premium inca de la inceputuri. Prin produse, performante si pret. Si-au creionat si consolidat rapid imaginea de constructori premium. Cei de la Audi, nu. Abia in anii ‘80, cei de la Audi au venit cu modelul Quattro, unul intrat deja in legenda. Pana atunci, n-au avut cine stie ce masini, ci modele de pluton, unele cu tehnica VW, dar sub marca Audi.

La nivelul modelelor din clasa de lux, Audi este mult.... citeste continuarea pe Motorstory.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.