GPS sau hartile clasice, printate? Clasic sau cu ajutorul tehnologiei moderne?

Pana acum cativa ani, hartile erau baza. Nu trebuiau sa lipseasca din bagajul cuiva care pleca in locuri necunoscute, fie in tara, fie in strainatate. Harta tiparita, gasita in benzinariile mari, la un pret nu chiar mic, pe care o desfaci si iti planifici ruta. Adica trebuie sa retii localitatile pe unde vrei sa ajungi, ca sa te poti uita dupa semnele rutiere. Care sunt cum sunt in Romania.

Hartile clasice au cam disparut astazi, in sensul ca te poti lipsi de ele, pentru ca au fost complet eclipsate de sistemele de navigatie. Carora le vom spus GPS, pentru ca e mai scurt si uzual. Au aparut de ceva ani, dar cel putin pana acum 2 sau 3 ani nu erau chiar accesibile. Bine, un sistem GPS bun costa si acum circa 800 – 900 de lei, dar isi merita banii, mai ales ca deja gasesti harti bune pentru aproape orice tara ai vrea sa vizitezi.

Asa cum stiti, daca ati utilizat sisteme GPS, acestea sunt incomparabil mai bune si mai usor de utilizat decat hartile clasice. Pentru ca folosesti un mic display care iti arata vizual, cand sa schimbi directia, dupa ce setezi destinatia si eventual niste puncte intermediare. Este in campul vizual, ai o gramada de informatii, este foarte usor sa urmezi drumul bun.

De fapt, sistemele GPS integrate sunt pentru masinile premium. Nu poti sa mergi cu un Bentley si cu ventuza GPS-ului in parbriz. La fel pentru orice model premium. Dar pentru masinile normale, nu foarte scumpe, nu merita sa comanzi un sistem de navigatie integrat, contra... citeste continuarea pe Motorstory.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.