Iata cateva sfaturi de care ar trebui sa tineti cont pentru a nu "pierde" masina atunci cand circulati pe zapada sau gheata.

Iarna a venit deja, in aproape toata tara, si e cazul sa ne reamintim cateva reguli despre condusul pe timp de iarna, pe drumuri cu zapada sau gheata. Nu e cazul sa va mai spun ca atunci cand conduci in conditii de iarna este mult mai periculos. Trebuie atentie mult mai mare, manevre mult mai blande si ceva sange rece.

Oricat de bine te descurci la volan in asemenea conditii
, nu trebuie sa uiti nici o clipa ca poate nu toata lumea se descurca la fel de bine, plus ca nici iarna nu scapam de inconstientii pe care nu-i intereseaza conditiile de aderenta si care devin de doua ori mai periculosi. Asadar, atentie la cum conduci tu, dar si la cum conduc cei de pe langa tine.

N-o sa incep sa va spun cum ar trebui sa manevrati masina in conditii de iarna, inainte de a va spune ca nu aveti ce cauta cu pneuri de vara pe zapada. Daca nu aveti pneuri de iarna (cele all season dau doar iluzia ca fac fata), nu mergeti cu masina. Montati pneuri de iarna pe ambele punti, daca puneti doar pe cea motoare la o frana pe gheata sunt toate sansele sa intrati intr-un derapaj pe care nu-l puteti controla. Am explicat de ce sunt absolut necesare pneurile de iarna.

Iata acum cateva sfaturi foarte utile, zic eu, de care trebuie sa tinem cont atunci cand conducem pe zapada/gheata: - citeste continuarea pe Motorstory.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.