Mercedes a creat o veritabila masina sport dintr-un cuminte monovolum. Insa, nu o vom putea cumpara.

B-Klasse este genul de masina destul de cuminte, fara optiuni de motoare foarte puternice. Un Mercedes pentru familisti si cam atat.

O echipa de “ucenici” din cadrul unei uzine Mercedes, studenti care vor sa devina ingineri/proiectanti etc. pentru constructorul german au realizata insa un proiect care a transformat complet competentele lui B-Klasse in ceea ce priveste dinamica.

Oamenii au avut ideea (nebuneasca, la prima vedere) de a inghesui un V8 sub capota lui B-Klasse.
S-a plecat de la un absolut normal B 200 CDI, al carui turbodiesel a fost indepartat pentru a face loc unui motor mult mai mare – un V8 de 5,5 litri care produce 388 CP si 540 Nm. Motorul a incaput perfect in micul compartiment al lui B-Klasse, nefiind necesara nici macar schimbarea suportilor motorului. Propulsorul a fost preluat impreuna cu cutia automata cu 7 trepte desenata pentru el.

Cum B-Klasse este proiectat cu tractiune fata
, a fost nevoie de o solutie pentru a transmitea puterea puntii spate, pentru ca fata nu putea gestiona 388 CP. Asa ca puntea spate... citeste continuarea pe Motorstory.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.