Sa ne amintim cateva lucruri despre un model special Lancia, care ar putea reveni sub forma unei masini americane, cu platforma Mercedes.

Ok, nimic nu este oficial, dar sunt tot mai multe zvonuri ca Lancia va readuce numele Thema, nu printr-un model dezvoltat in house, ci sub forma noului Chrysler 300C, rebranduit Lancia, gratie parteneriatului dintre Chrysler si grupul Fiat. Ideea am preluat-o de la cei de la Carscoop.

Nu stiu cati va aduceti aminte de Lancia Thema. Nu sunt foarte multe in Romania si cele mai multe sanse de a le vedea la noi au fost prin anii ’90. Eu am avut ocazia sa conduc una acum vreo 12 ani si am ramas impresionat la vremea aia, in mare parte si pentru ca atunci nu aveam foarte multe repere in materie de masini. Masina respectiva avea un turbodiesel de 2,5 litri si cam 115 CP. Rontaia ca un mic tractor, dar tragea incredibil (asa simteam eu atunci). Plus ca era o masina mare, spatioasa, bine echipata, confortabila. Mi-a ramas undeva acolo, clar.

Thema a fost produsa pana in 1994 si era varful constructorul italian in ceea ce priveste confortul. Lux. A avut mai multe motoare: 2 litri, 2 litri turbo, V6 de 2,9 si 3 litri si turbodieselul de 2,5 litri.

Dar a existat o versiunea speciala, varful de gama, una motorizata de… Ferrari
. Sub capota a fost montat... citeste continuarea pe Motorstory.ro (+ galerie foto).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.