Complexul Messe din Frankfurt, a gazduit ieri o conferinta de presa in cadrul careia s-a semnat contractul de privatizare a fostei uzine Daewoo din Craiova.

La conferinta de presa au participat Primul-Ministru al Romaniei, Calin Popescu Tariceanu si Directorul General Executiv al Ford Europa, John Fleming. Cei doi au semnat contractul care prevede demararea procedurilor de preluare a uzinei din Craiova de catre Ford.

Ford a platit statului roman 57 de milioane de euro pentru un pachet de 72,4% din actiuni si si-a luat angajamente ferme pentru urmatorii ani. Astfel, planul este ca, in viitor, Ford sa ajunga sa produca peste 300.000 de masini si motoare pe an la Craiova, ceea ce ar transforma Romania in unul din cei mai importanti producatori de automobile din Europa de Est.

Ford si-a luat angajamentul sa faca investitii de de 675 milioane de euro in modernizarea uzinei si a precizat ca numarul de angajati ai uzinei va creste de la cei 3.900 cati sunt in present, la 7.000.

La conferinta de presa, John Fleming a spus ca uzina din Craiova va incepe productia unui model de clasa mica, cel mai tarziu la sfarsitul anului viitor, dar nu a vrut sa dea detalii despre modelul ce urmeaza a fi produs in Romania. Directorul General al Ford Europa a spus doar ca se asteapta ca 90% din productia acestei masini sa fie destinata exportului. Asta exclude oarecum ideea ca modelul respectiv ar fi unul low-cost, care sa puna probleme Daciei Logan pe piata interna.

Ford este intr-o ofensiva puternica pe piata europeana, unde se asteapta sa vanda in viitor peste 2 milioane de masini pe an, iar Craiova face parte din aceasta strategie de crestere a vanzarilor.

Dan Damian


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.