Va propunem o intoarcere in timp pentru a admira masina care a cristalizat segmentul hot-hatch.

Galerie foto: Volkswagen Golf GTI - Prima generatieClasa compacta, initiata de VW cu modelul Golf este cea mai populara categorie in Europa. Ca urmare, trebuie sa satisfaca o mare varietate de nevoi, printre care si cea de viteza. Sau poate nu atat de viteza, cat de.. senzatii si performanta. Ei bine, asta este treaba hothatch-urilor, iar acestea isi au originea tot intr-un concept aplicat mai intai de VW pe primul Golf GTI.

Probabil stiti povestea primului GTI. Masina a fost dezvoltata oarecum ca hobby de cativa oameni de la VW si a fost apoi prezentata conducerii. Conducere care nu i-a vazut deloc rostul pe piata, initial. Dupa mai multe discutii, au decis sa o produca in 5.000 de exemplare. A prins atat de bine, incat a ajuns la o productie de 1,5 milioane de exemplare.

Galerie foto: Volkswagen Golf GTI - Prima generatieMotorul primului Golf GTI dezvolta doar 110 CP/6.100 rpm (viteza maxima: 182 km/h). Poate pare putin pentru vremurile actuale, dar greutatea masinii este de doar 820 kg. In plus, masina este apreciata si astazi, nu atat pentru putere cat pentru naturaletea cu care reactioneaza. Fara electronica, fara sisteme de asistare. Doar un motor simplu, cutie la fel, planetare, roti. Fara control de tractiune sau ABS. Simplu, o experienta foarte naturala la condus. Care, evident are farmecul ei chiar si astazi.

Galerie foto: Volkswagen Golf GTI - Prima generatie

Galerie foto: Volkswagen Golf GTI - Prima generatie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.