Bolidul german a batut recordul pistei celor de la Top Gear.

VIDEO: Gumpert Apollo - Cea mai rapida masina testata de TOP GEAR!Chiar si la emisiunea Top Gear nu se intampla la fiecare editie un nou record de timp, pe celebrul lor circuit, cu misteriosul Stig la volan. Iata insa ca de curand s-a intamplat. Iar masina care a reusit sa ajunga prima, pe lista cu timpii unora dintre cele mai rapide masini din lume vine din Germania. Se numeste Apollo si este fabricata de Gumpert.

VIDEO: Gumpert Apollo - Cea mai rapida masina testata de TOP GEAR!Gumpert Apollo este un bolid ce poate fi condus pe sosea, dar ale carui caracteristici il recomanda mai mult pentru circuite. Bolidul, cu motor central si tractiune spate, cantareste doar 1.100 kg, iar creatorii sai spun ca genereaza atat de multa forta de apasare aerodinamica poate rula fara probleme cu rotile in sus, pe plafonul unui tunel. Totusi, nici un pilot nu a avut curajul sa incerce pana acum.

VIDEO: Gumpert Apollo - Cea mai rapida masina testata de TOP GEAR!Motorul este unul cunoscut, preluat de la Audi. Este vorba de un V8 de 4,2 litri, caruia inginerii de la Gumpert i-au inserat doua turbocompresoare. Astfel puterea maxima a ajuns la 650 CP. Versiunea care a stabilit recordul la Top Gear, este insa una modificata, astfel ca dispune de 700 CP. Performantele acestei versiuni de 700 CP nu sunt cunoscute in detaliu, dar bolidul de 650 CP atinge 100 km/h in 3 secunde (0-200 km/h in 8,9 secunde), viteza maxima fiind de 360 km/h.

Iata si materialul video cu Gumpert Apollo la Top Gear.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.