Cum nu au avut prea multe premiere printre modelele de serie, francezii de la Citroen au mizat pe designul excentric a doua concepte extraordinare.

Paris 2008: Citroen prezinta doua concepte superbeCitroen a surprins asistenta salonului auto de la Paris prin prezentarea unui concept, despre care nu se stia mai nimic. Francezii au inceput cam cu o saptamana in urma sa dea cate o poza la cateva zile (niste teasere), dar din acestea nu se intelegea forma finala. La Paris, secretul a fost dezvaluit: conceptul se numeste Citroen GT si arata cat se poate de impresionant.

Paris 2008: Citroen prezinta doua concepte superbeFrancezii spun ca GT se doreste a fi o legatura intre lumea reala si cea digitala. Masina a fost desenata initial (digital) pentru compania Polyphony, cea care s-a ocupat de grafica noului Gran Turismo 5, jocul cunoscut deja pasionatilor. Citroen GT face parte din acest joc, iar francezilor le-a venit ideea sa-l transpuna in lumea reala. Lume in care arata foarte bine de altfel. Mare, cu aproape 5 metri lungime, peste 2 metri latime si doar cu putin peste un metru inaltime, GT arata extrem de agresiv. Pe langa portirele gullwing, GT dispune de niste prize de aer extrem de mari care, impreuna cu blocurile optice foarte inguste, creeaza impresia unui supercar absolut. In comunicatul de presa, Citroen recunoaste ca partea posterioara este exagerata, dar asta doar pentru a subllinia inca o data ca GT este o masina venita direct dintr-un joc virtual, unde imaginatia este foarte importanta.

Paris 2008: Citroen prezinta doua concepte superbeInteriorul este foarte fantezist si pare chiar usor prea gol, dar asta se intampla pentru ca majoritatea comenzilor masinii se gasesc pe volanul multifunctional.

Francezii nu spun nimic despre o posibila motorizare si nici nu e de mirare. GT este un concept si nu este functional. Vrea sa arate cam ce ar putea construi Citroen in domeniul masinilor supersport, daca ar fi necesar sau daca ar vrea.

Un alt concept care arata foarte bine este Hypnos, despre care stim insa de ceva timp si care arata impresionant in realitate.

Paris 2008: Citroen prezinta doua concepte superbe

La nivelul masinilor de serie, premiera a fost prezentarea noului C3 Picasso.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.