Principala noutate a standului Skoda este facelift-ul aplicat modelului Octavia.

Paris 2008: Skoda Octavia, facelift surprinzatorCei de la Skoda nu au anuntat facelift-ul pentru modelul Octavia ca premiera mondiala pentru Salonul Auto de la Paris asa ca au produs o surpriza. O surpriza placuta, daca e sa ne referim la modul cum arata acum masina si la interesul de care se bucura in cadrul standului Skoda.

Paris 2008: Skoda Octavia, facelift surprinzatorCea mai mare schimbare este la nivelul blocurilor optice, care au acum o cu totul alta forma, una inspirata de la modelele Fabia si Superb - practic este o inversare a designului farurilor de la Superb. Stilistii au reusit sa integreze foarte bine noua forma in cadrul partii frontale a masinii. Grila fata este acum mai mare, iar proiectoarele au fost separate de grila inferioara de aerisire, si ea mai mare decat la modelul de pana acum. Spoilerul spate a fost si el modificat si inglobeaza acum stopuri de ceata.

Paris 2008: Skoda Octavia, facelift surprinzatorInteriorul se remarca printr-o consola centrala redesenata si prin volanul care are acum o alta forma.

La nivel tehnic, pentru modelul cu facelift se poate comanda un nou motor, de 1,4 litri TSI (120 CP) si s epoate opta pentru cutia de viteze DSG cu 7 trepte in cazul motoarelor de 1,4 litri TSI si 1,8 litri, pe benzina.

Paris 2008: Skoda Octavia, facelift surprinzatorUn alt model de interes este noua Superb, masina care se vinde deja pe anumite piete. La Paris sunt expuse mai multe versiuni, printre care si cea 4x4.
In realitate, Superb arata destul de bine, dar ar fi fost parca de preferat un alt design al stopurilor. Acestea dau cumva senzatia de micsorare a spatelui, intrand in contradictie cu partea frontala, destul de impunatoare.

Paris 2008: Skoda Octavia, facelift surprinzator

Autor: Dan Damian


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.