Constructorul italian este in centrul atentiei la Paris datorita noului concept Estoque.

Paris 2008: Lamborghini socheaza - primul sedan si posibil primul motor diesel!Nu vedem in fiecare an si nici macar la fiecare salon auto cate ceva nou de la Lamborghini. Iata insa ca la Paris, Lamborghini a surprins intr-un mod cat se poate de placut nu cu un model de serie ci cu un concept care reprezinta o noua premiera pentru constructorul italian. Conceptul Estoque este un sedan cu patru usi si motor montat frontal, in spatele puntii fata.

Paris 2008: Lamborghini socheaza - primul sedan si posibil primul motor diesel!
Masina arata oarecum neobisnuit pentru un Lamborghini daca e sa ne referim la modelele actuale, dar este impresionanta ca stil. Spoilerul fata seamana mult cu cel de pe Reventon, dar blocurile optice, la fel ca si stopurile sunt inguste, agresive, iar LED-urile acestora nu fac decat sa dea un plus de stil. Portierele spate sunt frumos integrate intr-o forma generala care nu face rabat de la imaginea de masina supersport.

Paris 2008: Lamborghini socheaza - primul sedan si posibil primul motor diesel!

Interiorul este evident sportiv, iar italienii spun ca spatiul habitaclului este suficient de mare pentru ca patru ocupanti sa calatoreasca in conditii excelente. De fapt asta e si ideea acestui model. Estoque a fost conceput ca o masina care sa pastreze cel mai inalt nivel al exclusivitatii performantelor si imaginii, dar in acelasi timp sa poata fi folosita in fiecare zi.

Estoque are o lungime de 5,15 metri, latimea fiind de 1,99 metri iar inaltimea de doar 1,35 metri.

Paris 2008: Lamborghini socheaza - primul sedan si posibil primul motor diesel!Italienii spun ca Estoque ar putea prefigura un al treilea model in gama Lamborghini, dar ca nu s-a luat inca nici o decizie privitoare la o posibila productie de serie. Asta se spune oficial, dar in realitate este destul de sigur ca Estoque va ajunge pe strazi.

Lamborghini afirma ca Estoque este conceput sa poata acomoda sub capota fie propulsorul V10 al lui Gallardo, aspirat sau supraalimentat, fie un V8, fie un propulsor TDI foarte puternic!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.