Sefii companiilor auto au spus, la Salonul Auto de la Paris, ca actuala incetinire economica globala ar putea dura 2 ani si ca industria auto se afla intr-o “mare furtuna”.

Carlos Ghosn, directorul executiv al producatorului francez Renault, considera ca industria auto globala ar putea ramane in impas timp de doi ani.

“Nu stim daca suntem la inceputul finalului sau la finalul inceputului”, a precizat Ghosn, citat de presa internationala.

Directorul executiv BMW, Norbert Reithofer, este de parere ca piata auto nu isi va revenii pana la jumatatea anului viitor si ia in calcul reducerea productiei.

Sefii auto declara la Paris ca actuala incetinire economica poate dura 2 aniThierry Dombreval, directorul executiv Toyota Europe, a spus ca va dura cel putin un an pana piata auto isi va revenii. “Septembrie a fost o luna cu vanzari slabe pe toate pietele. Europa de Est si Rusia au mentinut vanzarile ridicate, insa si aceste piete au inceput sa scada. Ne asteptam ca cererile in Europa de Vest sa scada cu 10% pana la sfarsitul anului”, a precizat reprezentantul Toyota.

Ford se asteapta la o stagnare a vanzarilor anul viitor, chiar si pe piata rusa, unde a avut cea mai mare crestere din Europa.

Directorul executiv pentru Europa al companiei Ford, John Fleming, este de parere ca anul 2008 va avea un final dificil, intrucat piata de credit se va restrange.

Fritz Henderson, directorul de operatiuni al General Motors Corp, a spus ca SUA nu a vazut o astfel de scadere brusca a preturilor la vanzarile auto in doua decenii si a prezis "haos" daca reprezentantii SUA nu aproba planul financiar de 700 miliarde dolari.

Constructorii auto au dezvaluit la Paris automobile de dimensiuni mai mici si cu un consum redus de combustibil pentru a atrage clientii, care vor sa cheltuiasca putin si sa protejeze mediul.

Renault, al doilea mare producator auto din Franta, a prezentat la salonul auto Megane compact hatchback. Compania va taia 6.000 de locuri de munca pentru a-si mentine profitabilitatea si spera ca Megane va compensa vanzarile slabe ale noii Laguna.

Citeste articolul integral pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.