Prezenta discreta de obicei, Saab impresioneaza anul acesta la Paris cu cel mai nou concept: 9-X Air.

Paris 2008: Saab prezinta 9-X Air, conceptul care traseaza linia designului marciiConceptul 9-X Air este cam singura noutate importanta din cadrul standului Saab, suedezii avand expuse si mai multe modele alimentate cu biocombustibil, dar si noul SUV 9-4X.

9-X Air se prezinta cu viitoarea imagine a marcii pentru noile generatii de modele si in special pentru noua gama 9-3.

Suedezii au anuntat un propulsor special pe acest concept. Este vorba de un motor turbo, de 1,4 litri, care functioneaza cu biocombustibil E85. In ciuda capacitatii cilindrice mici, motorul furnizeaza 200 CP si permite o acceleratie 0-100 km/h in doar 8,1 secunde. Nivelul emisiilor este unul extrem de scazut, daca tinem cont de performantele propulsorului: doar 107 grame CO2/km.

Paris 2008: Saab prezinta 9-X Air, conceptul care traseaza linia designului marciiInteriorul este unul foarte high-tech, care completeaza bine liniile futuriste ale conceptului. Plansa de bord consta intr-o suprafata ca un arc de cerc pe care sunt afisate informatii 3D despre parametrii masinii.

Paris 2008: Saab prezinta 9-X Air, conceptul care traseaza linia designului marcii

Paris 2008: Saab prezinta 9-X Air, conceptul care traseaza linia designului marcii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.