Toyota are trei premiere importante la Paris: Noua Avensis, Urban Cruiser si un concurent pentru smart.

Mult interes la Paris pentru noua generatie Toyota Avensis, de la care cei mai multi asteptau un stil mai putin rigid decat cel al generatiei anterioare.

Paris 2008: Toyota prezinta noua Avensis si un IQ partial ilogicNoul model arata mult mai bine, mai modern si mai solid, dar nu iese neaparat din tiparele Toyota, asa ca multi se vor obisnui probabil repede cu designul masinii, fara ca aceasta sa li se para deosebita pentru mai mult timp. Cand vezi masina, si stii ca e o Toyota - adica rezistenta, fiabila - te gandesti aproape instant, de ce designerii nu au creat ceva mai deosebit, care sa atraga si vizual, nu doar logic.

Paris 2008: Toyota prezinta noua Avensis si un IQ partial ilogicO alta noutate este crossover-ul Urban Cruiser, un 4x4 pe care il puteti vedea la inceputul galeriei foto de mai jos. Masina este gandita ca fiind una de oras, dar in asa fel incat sa dea senzatia de soliditate si siguranta pe care nu o regasesti in mod normal la masinile concepute pentru uzul urban. In acest caz, sistemul 4x4 are rolul de a nu te lasa intimidat de zapada de pe drumurile din orase.

Paris 2008: Toyota prezinta noua Avensis si un IQ partial ilogicCe-a de-a treia noutate, pe care am asteptat-o cu mult interes, este Toyota IQ, mini-ul care vrea cumva sa atinga categoria clientilor de smart. Ca sa va faceti o idee cat mai exacta - IQ este mai mic decat Aygo si cu aproape jumatate de metru mai mare decat smart, in lungime. Niponii s-au laudat ca masina are 4 locuri. Nu prea are. Adica in spate sunt doua locuri, dar nu se poate sta pe ele. Eu n-am reusit pentru ca nu exista aproape deloc spatiu pentru picioare.
Paris 2008: Toyota prezinta noua Avensis si un IQ partial ilogicNici macar niste copii nu cred ca pot sta cat de cat confortabil pe bancheta din spate. In situatia asta este greu de inteles de ce au preferat sa o faca cu 4 locuri, mai ales ca, daca ridici hayonul, dai direct de bancheta spate, adica nu exista portbagaj. Daca ai bagaje, trebuie sa rabatezi bancheta. In plus, masina avand doua usi, e greu si sa incerci sa ajungi la locurile din spate.

(Pozele cu modelul IQ le gasiti in ultima parte a galeriei foto de mai jos).

Autor: Dan Damian


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.