Producatorul german de automobile Volkswagen si viitorul sau proprietar Porsche vor intrerupe provizoriu productia, din cauza scaderii cererii de automobile, au anuntat cele doua companii, potrivit AFP.

Volkswagen si Porsche suspenda temporar productia de automobileConstructorul de automobile Nr. 1 din Europa vrea sa intrerupa, astfel, productia la uzina principala de la Wolfsburg timp de trei saptamani, pana la Craciun, a declarat un purtator de cuvant, anunta NewsIn.

Subiectul este "in discutii" cu reprezentantii salariatilor, a precizat purtatorul de cuvant, citat de AFP.
Decizia, care afecteaza 16.000 de salariati, ar putea fi aplicata din 18 decembrie pana in 11 ianuarie, iar lanturile de productie ar putea, de asemenea, sa fie suspendate "in anumite sectoare" pe 5 decembrie, a adaugat purtatorul de cuvant al grupului.

In paralel, Porsche, care deruleaza operatiuni de preluare a controlului companiei Volkswagen, a anuntat masuri similare.

Dupa ce a suspendat productia timp de sapte zile la fabrica de la Zuffenhausen, Porsche prevede noi perioade de intrerupere, care totalizeaza sapte zile pana la sfarsitul lui ianuarie 2009, potrivit unui comunicat al companiei producatoare de masini sport.

Citeste articolul integral pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.