Volkswagen a prezentat la Bologna versiunea de strada a modelului Scirocco GT24.

VW Scirocco Study R - De pe Nurburgring direct pe stradaNoul Volkswagen Scirocco a impresionat inca de la debutul pe piata si nu numai prin designul sportiv al versiunii de serie, ci si prin rezultatul cursei de anduranta de pe Nurburgring. Volkswagen s-a prezentat la startul cursei - desfasurata in luna mai a anului curent - cu o versiune speciala a lui Scirocco, numita GT24 si si-a adjudecat primele doua locuri in categoria la care au fost inscrise masinile.

VW Scirocco Study R - De pe Nurburgring direct pe stradaAcum, la Salonul Auto de la Bologna, Volkswagen a venit cu o versiune de strada a modelului de curse GT24. Masina se numeste Scirocco Study R si este un hot-hatch mult mai agresiv decat Scirocco de serie. Study R dispune de un spoiler fata cu prize de aer supradimensionate, prize de aer si pe capota, iar spatele atrage atentia printr-un eleron plasat deasupra lunetei. Spoilerul spate integreaza un difuzor de aer cu doua tevi de esapament incorporate. Jantele de 19 inch sunt desenate special pentru Scirocco Study R, iar franele si suspensiile regalbile sunt adaptate dupa cele folosite de masina de curse.

VW Scirocco Study R - De pe Nurburgring direct pe stradaMotorul lui Study R este unul de 2 litri, turbo, care produce 270 CP. Puterea este transmisa rotilor prin intermediul unei cutii DSG, cu 6 trepte. VW nu comunica performantele masinii, dar cei 270 CP sugereaza acceleratii foarte bune. Pentru modelul de curse, GT24, VW a folosit acelasi motor, dar cu puterea de 325 CP.

VW Scirocco Study R - De pe Nurburgring direct pe stradaInteriorul este imediat rematcat in primul rand datorita scaunelor sport, iar cusaturile cu verde, alb si rosu aduc un omagiu drapelului italian, prin prisma faptului ca masina este prezentata la un salon auto din Italia. Dealtfel, designerii au folosit aceeasi tema si la exterior, unde oglinzile sunt vopsite una in rosu si una in verde, iar caroseria este alba.

La finalul galeriei foto cu modelul Scirocco Study R puteti vedea si fotografii cu versiunea de circuit, GT24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.