Constructorul german a lansat o versiune cu GPL a noului Golf.

Noul Volkswagen Golf cu GPL - oficialPrintre masurile luate de producatorii auto in privinta combaterii poluarii si - mai nou - pentru reducerea costurilor, incep sa apara si echiparile, din fabrica, cu sistem de alimentare cu GPL. Este vorba de Europa de Vest, pentru ca sunt multe alte piete in lume unde aceasta solutie este folosita de foarte multi ani.

Noul Volkswagen Golf cu GPL - oficialAcum ceva timp Opel a pregatit o versiune Zafira turbo alimentata cu gaz natural, iar Volkswagen nu ramane mai prejos si ofera o versiune GPL a noului Golf VI. Modelul se numeste Golf Bifuel si poate fi alimentat atat cu benzina, cat si cu gaz. Germanii sunt constienti ca asemenea instalatii se pot monta foarte bine si aftermarket, dar spun ca versiunea lor este mai sigura si mai performanta. Mai sigura pentru ca masina este testata la impact ca un tot unitar (cu tot cu instalatie) si mai performanta pentru ca motorul este setat se ingineri, dupa teste amanuntite, sa functioneze si cu benzina si cu gaz. Avantajul provine din faptul ca fiabilitatea este mai buna decat in cazul in care montajul si adaptarea se face la o firma specializata, pe un motor conceput sa mearga cu benzina.

Noul Volkswagen Golf cu GPL - oficial

Motorul este unul cu 4 cilindri, care dezvolta 98 CP si al carui consum de GPL este de 9,2 l/100 km, emisiile de CO2 fiind de 149 grame/km, adica cu circa 10% mai mici decat in situatia in care motorul este alimentat cu benzina.

Tu ce parere ai despre instalatiile GPL? Comenteaza pe forumul Sotto!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.