Cel mai mare producator de autovehicule de tip SUV din China, Great Wall Motor Co, planuieste sa fabrice masini sub marca sa in Bulgaria, a anuntat ieri un comunicat al guvernului bulgar, citat de Reuters.

Compania chineza Great Wall vrea sa produca automobile in BulgariaIn cadrul unei companii cu capital mixt, Great Wall vrea sa investeasca 80 milioane de euro la o uzina noua la Loveci, la aproape 170 km nord-est de Sofia, a anuntat guvernul bulgar, dupa ce premierul Serghei Stanisev s-a intalnit cu vicepresedintii companiei chineze.

Compania chineza Great Wall vrea sa produca automobile in BulgariaPresa bulgara a scris ca partenerul cel mai probabil al firmei private Great Wall va fi compania bulgara Litex, potrivit NewsIn.

Proiectul, care va crea locuri de munca pentru aproape 1.500 de oameni, ar putea fi lansat la inceputul lui 2009. Alte detalii nu au fost dezvaluite.

Bulgaria, care estimeaza ca investitiile straine directe vor scadea in acest an cu cel putin 1 miliard de euro de la nivelul record de 6,5 miliarde euro din 2007, face eforturi sa atraga investitii in productie, ca sa isi sustina exporturile si sa diminueze riscurile create de deficitul mare de cont curent.

Compania chineza a vandut in Romania in primle zece luni 133 de SUV-uri Hover CUV, fata de 246 unitati in ianuarie-octombrie 2007.

Citeste articolul integral pe Wall-Street

Citeste si alte articole pe Wall-Street:
1. Piata de masini rulate a crescut cu circa 200% in noiembrie
2. Initiativa la Arad pentru o taxa de mediu de 100 de euro la inmatricularea masinilor second-hand
3. RAR a respins, in noiembrie, 19% din masinile second-hand importate din UE


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.