Stephane Peterhansel, pilotul Mitsubishi in raliul Dakar 2009 a participat la o sesiune de teste cu modelul Lancer EVO X.
Mitsubishi Lancer EVO X In toate configuratiile sale (Sport Sedan, Sportback, Ralliart, Evolution) noua familie a modelului Lancer este varful de lance al actualei game de turisme Mitsubishi, iar modelul de top este – evident – noul EVO X.
Mitsubishi Lancer EVO X - Motor: 2.0 litri, turbo, 295 CPActuala generatie dispone de un motor de 2 litri, turbo, care furnizeaza 295 CP/6.500 rpm si 365 Nm. Tractiunea integrala are trei programe de lucru selectabile de catre sofer: “Tarmac”, “Gravel” si “Snow”.
Dupa o istorie de 36 de ani in raliuri (care a inceput cu Lancer 1600 GSR in 1973), din care 17 ani de legenda Evolution, noua generatie Lancer are rolul de a pastra spiritul sportiv Mitsubishi viu, cu modelul Lancer Evolution de grupa N in WRC sau cu Racing Lancer in raliurile cross country.
Mitsubishi Lancer EVO X si Mitsubishi Racing LancerAbordand Raliul Dakar 2009 din America de Sud cu o masina cu totul noua, Racing Lancer, pilotul Stephane Peterhansel a facut o comparatie intre cele doua modele, Lancer Evolution si Racing Lancer. Aprecierile sale sunt cat se poate de pertinente in conditiile in care el a detinut in ultimii 18 ani doua Lancer Evolution VI, apoi un Lancer Evolution VIII si un Lancer Evolution IX, pentru ca acum sa conduca ultima generatie Lancer Evolution.
Mitsubishi Lancer EVO X si Mitsubishi Racing Lancer“Chiar daca pare mult mai mic decat modelul pe care il conducem la Dakar, Racing Lancer, modelul Lancer Evolution este o masina fantastica! Cu noua cutie de viteze TC-SST si cu un confort si caracteristici imbunatatite este o masina unica pe piata; seteaz-o in modul "Sport" sau "Super Sport", schimba vitezele de la padele montate pe volan si dintr-odata esti la volanul unei masini desprinse parca dintr-un joc video. Apoi comuti pe "Auto" si poti parcurge linistit distante lungi intr-un mod foarte placut si confortabil. Nu ma pot gandi la o alta masina sport care sa aiba o personalitate atat de duala in acelasi timp...”


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.