Tata Nano, cea mai ieftina masina din lume va fi disponibila si in Europa, insa cu cateva dotari de siguranta fata de versiunea pentru India.
Tata Motors a facut senzatie cand a anuntat ca va vinde cea mai ieftina masina din lume, pretul fiind de 2.500 de dolari. Desi prezentat acum ceva timp, modelul Tata Nano va fi oferit la vanzare abia peste o saptamana, in India. Dealtfel masina a fost conceputa initial pentru piata interna, cea indiana, dar intre timp lucrurile s-au mai schimbat. Tata Motors a anuntat apoi ca modelul Nano va fi adus si in Europa, dar abia in 2012, adica la a doua generatie.
Tata Nano EuropaActuala criza economica si apetitul crescand al europenilor pentru modelele ieftine i-au determinat pe indieni sa grabeasca putin lansarea pe piata europeana. Nu exista inca termene exacte in ceea ce priveste aceasta lansare, dar ea se va produce inainte de anul 2012. Si nu este vorba de o a doua generatie a lui Nano, ci de actuala. E adevarat ca modelul pentru Europa este unul mai special, numit chiar Nano Europa, cu masuri crescute in ceea ce priveste siguranta ocupantilor. Dealtfel indienii nici nu aveau de ales, pentru ca legile europene referitoare la siguranta sunt mult mai stricte. Nano Europa va fi disponibil cu ABS, ESP, servodirectie electrica si cel putin 4 airbag-uri, cu ajutorul carora producatorul spera ca Nano sa obtina un rezultat decent la crash-testul EuroNCAP.
Modelul pentru India dispune de un propulsor construit din aluminiu, cu doi cilindri, de 623 cc, care dezvolta 33 CP. Motorul este alimentat prin injectie multipunct de benzina si este controlat de un sistem electronic de management. Pentru europeni acest motor se pare ca nu este considerat suficient de bun, el fiind inlocuit cu unul cu 3 cilindri, cuplat la o cutie de viteze automata, cu 5 trepte. Consumul mediu ar trebui sa fie cam 4,7 l.100 km, iar viteza maxima nu va depasi 110 km/h.
Pretul masinii se va incadra, in functie de versiunea de echipare, intre 1.700 si 3.300 euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.