Mult ravnitul premiu de design red dot este a opta distinctie oferita celui mai performant model din noua gama Opel.
Opel InsigniaNoul Opel Insignia a primit inca o recunoastere din partea unui juriu international de specialitate pentru designul sau impresionant, castigand prestigiosul premiu “red dot” pentru design de produs.
Premiul international de design “red dot”, atribuit sub egida Design Zentrum Renania de Nord Westphalia din Essen, Germania, se numara printre cele mai importante si mai renumite premii de design la nivel mondial. Acesta este atribuit diverselor produse de catre un juriu international de specialisti in design, care decid pe baza gradului de inovatie, nivelului de functionalitate si calitatii formei produselor.
Modelul Insignia a fost creat la Centrul de Design al GM Europe din Rüsselsheim si a introdus un nou limbaj stilistic care “combina maiestria sculpturala cu precizia germana”. “Sunt deosebit de mandru sa accept acest premiu in numele intregii echipe de design” a declarat vicepresedintele centrului de design al GM Europe Mark Adams. “Este o onoare pentru noi sa primim recunoastere din partea unui juriu international format din specialisti in design care nu activeaza in industria de automobile. Este o confirmare in plus a faptului ca Opel urmeaza directia cea buna, oferind un design indraznet si dinamic”.
Modelul sedan de clasa medie a fost desemnat “Autovehiculul european al anului 2009” de catre un juriu international format din jurnalisti din Europa si a castigat numeroase alte premii, inclusiv DESIGNBEST, decernat de juriul Autobest si Autovehiculul “Executive” al anului, acordat de revista Fleet Magazine in Marea Britanie.
Opel InsigniaPremiul de design “red dot” a mai fost castigat de numeroase alte companii cunoscute pentru designul lor inovator, printre care Apple, Nokia - si Opel. Alte trei modele Opel, GT, Astra GTC si Astra G din anul 1998, sunt inscrise in registrele cu numele precedentilor castigatori ai premiilor “red dot”, arhivate in muzeul centrului din Essen, Germania. Anul trecut, un al patrulea autovehicul, prototipul Flextreme, a primit premiul “concept de design” de la Centrul de Design “red dot” din Singapore.
Anul acesta, aproximativ 1.400 de companii din 49 de tari au prezentat 3.231 de produse, care au intrat in cursa pentru castigarea mult ravnitului premiu “red dot”. “Renumitul juriu international de experti au avut o sarcina extrem de dificila anul acesta din cauza numarului mare de produse de calitate inscrise in concurs” a declarat Jan Sotebeer, senior manager de proiect in cadrul red dot. “In numele tuturor membrilor juriului, as dori sa transmit sincere felicitari companiei Opel.”


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.