In urma noii proceduri de verificare EuroNCAP, modelul compact se impune excelent si in conditiile noii scheme stricte de evaluare.
VW GolfSi de aceasta data, noul Golf a obtinut cinci stele la testul EuroNCAP (modelul german a fost testat prima data anul trecut, cand a primit 5 stele, dar atunci conditiile de testare erau mai blande): programul european de testare la impact EuroNCAP a atribuit punctajul maxim de cinci stele pentru noul Golf, in ciuda criteriilor de evaluare mai stricte si mai extinse. De asemenea, modelul Golf a obtinut cea mai buna evaluare de ansamblu dintre toate autoturismele. In ultimul clasament intocmit de EuroNCAP sunt evaluate toate sistemele de siguranta si asistenta ale modelelor individuale. Pana in prezent, anumite sisteme de siguranta, de exemplu programul electronic de stabilitate (ESP), disponibil in echiparea standard a modelului Golf, nu erau incluse in evaluare.
VW GolfIncepand cu luna februarie 2009, pentru a obtine toate cele cinci stele, un autovehicul trebuie sa ofere o valoare minima la toate cele patru categorii (protectia pasagerilor adulti, protectia pasagerilor copii, protectia pietonilor, asistenta de siguranta), precum si la evaluarea generala. Procedura aplicabila pana in prezent a fost adoptata in anul 1997, testand numai impactul frontal, impactul lateral si protectia pietonilor. In noua procedura de evaluare, sistemele electronice de siguranta si de asistenta, care contribuie la prevenirea accidentelor si a vatamarilor grave fac de asemenea obiectul evaluarii.
VW GolfIn mod suplimentar, testarea impactului posterior, care va oferi informatii despre sarcina la care este expusa coloana vertebrala, reprezinta o componenta a noii proceduri de evaluare. Volkswagen a raspuns la aceasta categorie de vatamari produse asupra coloanei vertebrale, la noul Golf, prin tetierele optimizate impotriva traumatismelor produse prin impact (WOKS). in urma testelor corespunzatoare s-a constatat, comparativ, ca potentialul de protectie oferit de WOKS a fost evident superior fata de performantele bio-mecanice asigurate de numeroasele sisteme active.
Noua procedura EuroNCAP ofera avantaje suplimentare pentru client: prin noua evaluare de ansamblu, clientii pot determina rapid gradul general de siguranta oferit de un autovehicul si pot realiza foarte usor comparatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.