Dupa mai multe programe pilot, derulate in diferite zone, Daimler va lansa la sfarsitul anului versiunea electrica a lui smart ForTwo, ca model de serie.
smart edGermanii spun ca o versiune electrica a lui smart ForTwo este foarte aproape de productia de serie, dupa rezultatele incurajatoare din testele desfasurate in mai multe zone din lume. Prototipurile sunt in teste si la momentul actual, programul fiind inceput la Londra, in 2007. Atunci, smart a ales 100 de clienti carora le-a oferit (in sistem leasing) cate un model smart ForTwo ed (electric drive) bazat pe vechea generatie a masinii. Germanii au ales Londra din cauza densitatii masinilor si a aglomeratiei, dar si datorita faptului ca cei 100 de utilizatori nu au fost nevoiti sa plateasca celebra taxa impusa de autoritati in Londra, pentru a circula prin centrul orasului. Rezultatele sunt pozitive, iar programul va continua pana in 2012.
smart edSi in Berlin a fost demarat un program asemanator, ca parte a unui contract intre Daimler si o companie de electricitate. Respectiva companie s-a angajat sa infiinteze 500 de statii de alimentare cu energie lectrica, iar Daimler a pus in circulatie 100 de automobile electrice.
In 2010, Daimler va lansa un alt program ce vizeaza punerea in circulatie a 100 de automobile electrice (smart si Mercedes) in orasele italiene Roma, Milano si Pisa. O companie de electricitate locala va trebui sa instaleze peste 400 de puncte in care utilizatorii acestor masini sa-si poata alimenta automobilele cu electricitate.
smart edActuala versiune electrica a lui smart ForTwo dispune de un motor electric de 41 CP, care ofera o autonomie de 115 km. Bateriile pot fi incarcate de la o priza normala. Un ciclu complet de incarcare dureaza 8 ore, dar bateriile pot fi incarcate la 80% din capacitate in 4 ore. Modelul accelereaza de la 0 la 60 km/h in 5,7 secunde si are o viteza maxima de 110 km/h. oricum acestea sunt doar valori preliminare si este posibil ca modelul de serie sa afiseze caracteristici mai bune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.