Britanicii de la Land Rover au efectuat cateva modificari estetice si tehnice modelului Discovery.
Land Rover Discovery faceliftDin punct de vedere al designului, facelift-ul lui Discovery presupune blocuri optice redesenate, un nou spoiler fata si aparitia LED-urilor atat in componenta farurilor cat si a stopurilor. De asemenea, noi jante sunt disponibile: de 19 inch in serie si de 20 de inch optional.
Land Rover Discovery faceliftPrincipala noutate consta insa in introducerea unui nou propulsor. Este vorba de un nou V8, cu o capacitate de 5 litri, care inlocuieste V8-ul de 4,4 litri de pana acum. Noul motor produce 380 CP si 507 Nm si permite masinii sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 7,6 secunde. Cutia de viteze prin care puterea motorului ajunge la toate cele 4 roti este una automata, cu 6 trepte, de provenineta ZF. Noul motor produce cu 25% mai multa putere si cu 19% mai mult cuplu decat vechiul propulsor de 4,4 litri, dar in ciuda cilindreei nmai mari, emisiile de CO2 au scazut.
Modificari au fost efectuate si la nivelul suspensiilor, dar si la nivelul franelor, discurile de frana fiind acum mai mari.
Land Rover Discovery faceliftDe asemenea, britanicii au imbunatatit si sistemul Terrain Response. Pentru programul "Sand" a fost adaugata optiunea "Sand Launch Control" care permite plecarea foarte lina de pe loc (prin gestionarea foarte riguroasa a puterii), astfel incat sa fie evitata ingroparea rotilor in nisip. Si sistemul Hill Descend Control a fost optimizat prin faptul ca, dupa ce este activat si soferul elibereaza frana, sistemul de franare mai mentine presiune asupra discurilor, eliberand-o treptat, pana cand coborarea se face lin, cu viteza constanta.
Land Rover Discovery facelift


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.