Modelul din clasa de lux al celor de la BMW este deja cunoscut, dar acum vine in cea mai performanta versiune. Cea cu motor V12.
BMW 760iCel mai scump BMW Seria 7, modelul 760i a fost prezentata oficial de constructorul german si vine cu o abordare surprinzatoare. S-a tot spus in ultimul timp ca, pe fondul crizei din industria auto si pe fondul cererii pentru eficienta, chiar si varfurile de gama vor renunta la motoarele foarte mari in favoarea unora mai economice, de cilindree mai mica. Nu este cazul germanilor.
BMW 760iBMW a echipat noul 760i, asa cum spune si numele, cu un propulsor V12 de 6 litri. Mai mult, acesta este supraalimentat cu doua turbocompresoare, asa ca performantele sunt excelente, peste nivelul afisat de M5. Puterea maxima dezvoltata de V12-ele biturbo al noului 760i este de 544 CP/5.250 rpm, iar cuplul maxim ajunge la o valoare maxima de 750 Nm, inca de la 1.500 rpm.
BMW 760iCuplat la o cutie de viteze automata, cu 8 trepte, propulsorul construit integral din aluminiu asigura performante demne de modelele supersport. Acceleratia 0 – 100 km/h este posibila in 4,6 secunde (cu 0,1 secunde mai bine decat M5), iar viteza maxima este limitata la 250 km/h. Ca urmare a eforturilor pentru reducerea consumului, acesta este in cazul noului 760i de 12,9 l/100 km, in regim mixt.
BMW 760iMasina mizeaza pe o multime de sisteme de siguranta si confort, dar si solutii interconectate pentru o tinuta de drum cat mai buna. Sunt si cateva sisteme proprii, dar si multe dintre cele oferite optional pe celelalte modele, aflate in echiparea de serie a lui 760i.
760i este oferit si in versiune cu ampatament mai mare cu 14 cm, spatiul castigat astfel fiind oferit integral la nivelul locurilor din spate. Din punct de vedere vizual, modificarile sunt de finete. Grila este subliniata cu un contur mai pronuntat al cromului, iar spoilerul este usor modificat in partea inferioara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.