Mercedes raspunde noii Serii 7 de la BMW printr-un facelift pentru S-Klasse.
Mercedes S-Klasse faceliftChiar si in vremuri de criza concurenta la nivelul modelelor de lux este foarte acerba. Nu pentru ca s-ar face un volum de vanzari care sa conteze decisiv in cifra de faceri a constructorilor, ci pentru imagine. Iar cand vorbim de BMW si Mercedes, doi constructori care fac legea in segmentul modelelor de lux, fiecare lansare este contracarata cu o alta. Dupa ce BMW a luat prin-planul cu noua generatie a modelului Seria 7, Mercedes raspunde cu un facelift pentru concurentul S-Klasse.
Actuala generatie S-Klasse s-a lansat in toamna anului 2005, iar de atunci s-au vandut aproximativ 270.000 de exemplare, iar in contextul noii concurente, un facelift era deja necesar.
Mercedes S-Klasse faceliftGermanii nu au umblat foarte mult la estetica lui S-Klasse. Grila a fost usor redesenata, la fel si spoilerul fata, farurile au o alta structura interna si au aparut LED-urile pentru iluminarea pe timp de zi. Partea din spate se prezinta cu stopuri ce integreaza iluminare cu LED-uri.
Mercedes S-Klasse faceliftLa nivel tehnic cea mai importanta noutate o reprezinta o noua versiune de motorizare si anume una hibrida. Modelul se numeste S 400 Hybrid si este bazat pe versiunea S 350. Acesta dispune de un propulsor V6 pe benzina care dezvolta 279 CP si de un motor electric capabil sa livreze 20 CP si 160 Nm. Bateriile care alimenteaza motorul electric pot fi reincarcate folosind energia dezvoltata la frana de motor si de catre franele normale ale masinii. Consumul mediu afiseaza valoarea de 7,9 l/100 km, iar emisiile de CO2 sunt de 186 grame/km. Performantele dinamice ale acestei versiuni nu au fost comunicate, dar sunt probabil foarte bune, chiar si pentru segmentul de lux. Cutia de viteze este una cu 7 trepte, automata.
In afara de acest model (S 400 Hybrid) modelul S-Klasse poate fi echipat cu alte 8 motoare, doua turbodiesel si 6 pe benzina.
Mercedes S-Klasse faceliftModelul de lux al celor de la Mercedes poate fi echipat cu o multime de sisteme de siguranta, unele dintre cele mai avansate din industrie. De exemplu, masina dispune de o serie de camere video care supravegheaza drumul si atentioneaza soferul cand pe sosea apar obstacole. Un alt sistem, Night View Assist atentioneaza prin prezentarea pe un display de pe bord cand, pe timp de noapte, este sesizata prezenta unei alte masini sau a unui pieton. De asemenea, exista si Lane Keeping Assist, care semnalizeaza cand masina paraseste banda, daca soferul nu semnalizeaza, dar si sistemul Attention Assist, care analizeaza peste 70 de parametri si decide daca soferul pare obosit. In cazul in care soferul pare obosit, acesta este atentionat prin afisaj si prin semanale sonore sa ia o pauza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.