Dupa recordul obtinut de modelul Ibiza Ecomotive, Seat spune ca aceasta este cea ecologica masina din clasa sa.
Seat Ibiza Ecomotive recordSeat a apelat la celebrul austriac Gerhard Plattner, specializat in obtinerea recordurilor de consum, pentru a demonstra ca noua Ibiza Ecomotive este cea mai economica masina din clasa sa. Plattner a acceptat provocarea si a obtinut un rezultat de senzatie. Austriacul a folosit o Ibiza Ecomotive, echipata cu un propulsor turbodiesel de 1,4 litri, care produce 80 CP. Plecarea a avut loc de la uzina din Martorell (Spania) a costructorului, iar parcursul a acoperit rute din 3 tari: Spania, Franta si Germania.
Seat Ibiza Ecomotive recordLa start, rezervorul masinii a fost umplut la capacitate maxima, cu 45,53 litri de motorina, iar busonul de alimentare si capota masinii au fost sigilate. Gerhard Plattner a acoperit cu aceasta cantitate de combustibil nu mai putin de 1.562 km, de unde rezulta un consum mediu de 2,9 litri/100 km. Evident ca s-a condus cat mai economic cu putinta, dar pe autostrazi s-au atind si viteze de croaziera de 110 km/h. In plus, pilotul austriac a avut de infruntat si conditti dificile, cum ar fi o noapte de ploaie, despre care Plattner spune ca a influentat consumul.
Seat Ibiza Ecomotive recordSosirea ar fi trebui sa aiba loc in Frankfurt, dar ajuns acolo, Plattner, care reusise deja sa stabileasca recordul pentru cel mai bun consum in clasa mica, a vazut ca mai avea ceva motorina in rezervor. Asa ca destinatia finala a fost Göttingen, unde oficialii au desigilat rezervorul si au reusit sa faca plinul cu exact aceeasi cantitate de combustibil incarcata la plecare: 45,53 litri.
Oficial, Seat Ibiza Ecomotive afiseaza un consum mediu de 3,7 litri/100 km, emisiile de CO2 fiind de 98 grame/km.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.