Sergio Marchionne, directorul executiv al Fiat, urmeaza sa prezinte luni un plan ce va transforma peisajul auto, propunand desprinderea diviziei centrale de autoturisme a Fiat si unirea acesteia cu Chrysler si General Motors Europe,ce va forma o noua companie auto listata, relateaza Financial Times.
Fiat LogoMarchionne vrea ca cel mai mare grup industrial din Italia sa separe operatiunile Fiat Auto de celelalte divizii si sa le fuzioneze cu Opel / Vauxhall, Saab si alte operatiuni europene ale General Motors, precum si cu pachetul detinut in cadrul Chrysler, scrie NewsIn.
Scopul este formarea unei companii cu venituri de circa 80 miliarde euro si cu vanzari de 6-7 milioane vehicule pe an, pe locul doi dupa Toyota, depasind Renault / Nissan, Ford Motor, sau chiar General Motors, si situandu-se aproape de Volkswagen.
Seful Fiat urmeaza sa-si prezinte planul luni dupa-amiaza la Berlin, in fata vicecancelarului german, Frank-Walter Steinmeier, a ministrului economiei, Karl-Theodor zu Guttenberg si a lui Klaus Franz, presedinte al consiliului de supraveghere Opel.
Intr-un interviu pentru Financial Times, Marchionne a declarat ca "din punct de vedere tehnologic si industrial, este o fuziune perfecta". Acesta spera sa incheie tranzactia pana la sfarsitul lunii mai si sa listeze actiunile noii companii, numita provizoriu Fiat/Opel, pana la sfarsitul verii.
Daca va primi aprobarea autoritatilor antitrust, noul grup va prelua cele zece fabrici ale GM Europe, majoritatea fiind in Europa de Nord, alaturandu-le celor 11 fabrici detinute deja de Fiat, in principal in Italia, pentru a crea o retea continentala, ce va fi o mare putere in Europa, America de Nord si America Latina.
Citeste articolul integral pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.