Americanii de la Tesla Motors au dat - se pare - lovitura in segmentul modelelor electrice. Vanzarile Roadster-ului merg foarte bine, iar cele ale modelului mai "familist" vor merge si mai bine.
Tesla RoadsterTesla Motors produce doar masini electrice, dar le-au promovat atat de bine, incat acestea sunt deja un succes, intr-un segment inca sensibil, care produce destul de scump. Prima masina electrica, numita Roadster, una cu performante supersport, s-a vandut pana acum in aproximativ 400 de exemplare. Cifra este foarte buna, daca ne gandim ca este vorba totusi de o masina electrica cu 2 locuri, al carei pret este de 101.500 de dolari.
Tesla Model SAl doilea model al americanilor, unul destinat familistilor ecologisti, se numeste Model S si este un sedan cu 4 usi, care poate transporta 7 persoane. Acesta are o autonomie maxima de 480 km. Partea si mai buna este ca bateriile pot fi incarcate de la prizele standard in cateva ore, dar exista si o solutie mai rapida. O sursa de 480 V, care reduce timpul de incarcare a bateriilor la doar 45 de minute.
Tesla Model SPerformantele dinamice sunt excelente, Model S putand accelera de la 0 la 100 km/h in putin sub 6 secunde, iar viteza maxima este limitata la 210 km/h. Cei de la Tesla spun ca pretul masinii este la aproximativ 50.000 de dolari, jumatate din pretul roadster-ului, iar costurile de exploatare sunt extrem de reduse (circa 4 dolari la 360 km). Acesta este si motivul pentru care Tesla Motors a primit deja peste 1.000 de comenzi, in conditiile in care fiecare comanda trebuie insotita de un avans de 5.000 de dolari. Inca nu se stie cand vor incepe livrarile catre clienti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.