Modelul de clasa mica al celor de la Opel a stabilit recordul de economie al marcii.
Corsa EcoFlexLansat deocamdata pentru britanici, sub marca Vauxhall, Corsa EcoFlex va fi introdus si sub brandul Opel. Modelul de clasa mica a obtinut aceasta performanta in conditiile in care a primit modificari care vizeaza exact acest scop, de a minimiza consumul de carburant. Masina, oferita doar in versiunea cu 3 usi, dispune de un propulsor turbodiesel de 1,3 litri CDTI, care produce 75 CP. Cuplul maxim inregistreaza 170 Nm/1.750 rpm.
Corsa EcoFlexCutia de viteze a primit o treapta a doua mai scurta, pentru reactii mai bune in oras, iar treptele a patra si a cincea sunt mai lungi pentru a reduce consumul la viteza constanta, in afara oraselor. Aceste modificari tehnice sunt completate de caroseria coborata cu 20 mm fata de modelul normal si de optimizarea dirijarii fluxului de aer prin grilele spoilerului din fata. In plus, jantele mai usoare sunt incaltate de penuri cu rezistenta redusa la inaintare. Inginerii au reusit sa reduca masa masinii cu un total de 45 de kilograme.
Performantele dinamice sunt convenabile pentru o masina preponderent de oras. Acceleratia 0 - 100 km/h este posibila in 14 secunde, iar viteza maxima este de 166 km/h. Mult mai interesante sunt insa valorile consumului. Astfel, Corsa EcoFlex afiseaza un consum urban de 5,2 l/100 km. Consumul extraurban este de 3,3 litri/100 km, iar cel mediu este de 4 litri/100 km.
Corsa EcoFlex


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.