Opel a prezentat si versiunea Insignia OPC destinata familistilor mai putin linistiti.
Opel Insignia OPC SportsTourerLa o luna dupa prezentarea berlinei Insignia OPC, Opel prezinta si versiunea Sports Tourer (break) a acesteia oferind niste informatii interesante despre programul de testare al masinii.
Ca si berlina, versiunea OPC Sports Tourer dispune de un motor V6 de 2,8 litri, turbo, care produce 325 CP, acesta fiind cuplat la o cutie de viteze manuala, cu 6 trepte. Cuplul maxim este insa de 435 Nm, adica cu 35 Nm mai mare decat al berlinei. Tractiunea integrala permite o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 6,3 secunde (cu 0,3 secunde mai mult decat in cazul berlinei), viteza maxima fiind limitata la 250 km/h.
Opel Insignia OPC SportsTourerInsignia OPC Sports Tourer dispune de sistemul FlexRide, care adapteaza automat raspunsul suspensiei la modul de condus, dar programele care pot fi selectate de catre sofer pentru taria suspensiei difera de cele disponibile pentru celelalte versiuni Insignia. Pe varianta OPC se poate opta pentru setarile: Standard (pentru confort), Sport si un mod special, cel mai sportiv, numit OPC.
Program de teste pe Nurburgring
Opel Insignia OPC SportsTourerOpel dezvaluie si programul de teste pe care orice versiune OPC o sustine pe Nurburgring inainte de la ajunge in showroom-uri. Insignia OPC Sports Tourer a parcurs 10.000 de km pe circutul german a carui lungime este de 20,8 km. Pilotii de teste au reusit sa acopere aceasta distanta in 12 zile si spun ca masina este tinuta cam la 90% din capacitate pe tot parcursul rularii. Cei 10.000 km inseamna pentru masina 487 de tururi de circuit, 27.000 de schimbari de trepte de viteza si 35.551 de viraje. La acest nivel de solicitare, inginerii Opel spun ca cei 10.000 km pe circuit echivaleaza cu 180.000 km pe sosea.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.