Germanii au lansat cea mai economica versiune a modelului Touareg, dotata cu tehnologia BlueMotion.
VW TouaregVW a implementat tehnologia BlueMotion si pe cel mai mare SUV din gama, Touareg, iar rezultatele - cel putin pe hartie - sunt foarte bune. Inginerii au reusit sa reduca cu 10% consumul motorului V6 TDI a carui putere maxima este de 225 CP. Astfel, Touareg V6 TDI BlueMotion afiseaza un consum mediu de 8,3 litri/100 km in conditiile in care cutia de viteze este una automata, cu 6 trepte.
VW TouaregVW Touareg a inregistrat un succes deosebit pe piata, in special datorita nivelului de echipare, dar si platformei tehnice, una foarte capabila in off-road. Se stie faptul ca Touareg a fost dezvoltat in cadrul unui proiect comun cu Porsche, proiect care a generat si primul SUV al celor de la Porsche, modelul Cayenne. Intre cele doua modele exista insa diferente notabile in ceea ce priveste partea tehnica si mai ales setarea ei. VW Touareg a fost lansat acum 6 ani, iar intre timp a trecut si printr-un facelift. Se pare insa ca va mai ramane in productie cativa ani buni, pentru ca germanii se pregatesc sa lanseze si o versiune hibrid, pe benzina, al carei consum mediu va fi aproximativ acelasi cu al modelului BlueMotion.
VW TouaregVolkswagen ofera modelul Touareg cu un diesel de senzatie. Este vorba de un propulsor V10 TDI, de 5 litri, care dezvolta 313 CP si 750 Nm. O varianta si mai performanta a acestui model, numita R50, ofera 350 CP si 850 Nm din acelasi motor V10.
Cel mai performant Touareg este insa cel echipat cu motorul W12 de 6 litri, pe benzina, care dezvolta 450 CP si 600 Nm. Acesta accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,9 secunde si atinge o viteza maxima de 250 km/h.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.