Cea mai populara cursa de anduranta la nivel mondial va gazdui anul acesta cea de-a 20-a aniversare a celui mai iubit roadster Mazda MX-5.
Mazda MX-5Prezentata in premiera mondiala la Salonul Auto de la Chicago, in februarie 1989, prima generatie Mazda MX-5 a revolutionat segmentul roadster-elor cu doua locuri. In toate versiunile sale, modelul integreaza conceptul Jinba Ittai (expresie japoneza simbolizand “comuniunea dintre calaret si cal”) si ofera senzatiile unui automobil sport. Rezultatul muncii designerilor Mazda a plasat MX-5 in Cartea Recordurilor, cu mai mult de 850.000 de unitati vandute pana in prezent.
200 de Mazda MX-5 din toata Europa se vor intalni la cursa de 24 de ore de la Le Mans pentru aniversarea de 20 de ani a modelului. Evenimentul a fost organizat in colaborare cu fan cluburi MX-5 din Europa si va avea loc in perioada 13-14 iunie.
Mazda MX-5. Aniversare la LeMansPosesorii Mazda MX-5, alaturi de fanii care doresc sa participe la acest eveniment sunt rugati sa acceseze web site-ul Mazda Franta. Acestia pot beneficia de un pachet de deplasare ce include: loc de parcare, un tricou aniversar, o placuta de inmatriculare speciala, cina, mic-dejun si o serie de surprize. De asemenea, participantii vor avea sansa unica de a urmari cursa de 24 de ore de la Le Mans live, dat fiind faptul ca zona rezervata intalnirii fanilor este alaturata circuitului. Posesorii de Mazda MX-5 vor putea sa incurajeze cele trei echipe din categoria LMP2, care folosesc motoare Mazda. Totodata, in cadrul evenimentului va avea loc o competitie care va desemna si premia cel mai frumos model Mazda MX-5 participant.
Anduranta este un domeniu in care compania are experienta. Mazda a ramas in istoria motor sportului castigand cursa de 24 de ore de la Le Mans, pe 23 iunie 1991 cu modelul Mazda 787B, pilotat de Johnny Herbert, Volker Weidler si Bertrand Gachot. Aceasta a fost prima victorie pentru un constructor japonez si pentru un autovehicul echipat cu un motor rotativ, o performanta dubla, care nu a fost egalata pana astazi.
Sursa: Mazda


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.