Jaguar a definitivat o versiune pentru politie a modelului XF care spera sa-i seduca pe oamenii legii.
Jaguar XF PoliceModelul din imagine nu a fost cerut de politia britanica, ci a fost propus de Jaguar pentru oamenii legii. Este prima versiune XF destinata politiei, iar in prezent este testata de fortele de politie din mai multe zone din Marea Britanie. Masina este echipata cu propulsorul diesel de 3 litri, supraalimentat cu doua compresoare, a carui putere maxima este de 275 CP. Acceleratia 0 - 100 km/h este posibila in 6 secunde, valoare destul de buna probabil pentru ca politistii sa nu aiba probleme in a urmari marea majoritate a modelelor din Marea Britanie.
"Fortele de politie sunt interesate de masini convenabile ca pret, ecologice, care dispun in acelasi timp de puterea si performantele necesare unui vehicul de urmarire" spune Geoff Cousins, UK Managing Director al Jaguar Cars.
Jaguar XF Police
Politia britanica mai are insa o masina poate mai performanta decat XF-ul celor de la Jaguar. Este vorba de modelul Lancer EVO X pe care politistii conteaza cand vor neaparat sa prinda cate un vitezoman rebel. Si italienii se pot lauda cu o masina mai putin obisnuita, un Lamborghini Gallardo. Ba chiar si politistii din Kuweit au la dispozitie ceva deosebit - o flota de Dodge-uri Charger!
Ca sa ne referim si la Politia Romana, acestia pot conta, in aceasta vara, pe un Seat Leon Cupra.
Aici puteti vedea o galerie foto cu cele mai exotice masini de politie din lume!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.