Ford are planuri mari cu modelul Fiesta peste ocean si deja i-a impresionat pe americani cu un model de peste 800 CP.
Ford Fiesta Pike's PeakSpeculand aceasta perioada cand americanii sunt - fortat - mai rationali in privinta masinilor, Ford va comercializa in SUA, incepand cu anul viitor, modelul Fiesta. Cum Fiesta nu are imagine pe piata americana si mai are si dezavantajul de a fi o masina de clasa mica, Ford vrea sa o impuna inca de la inceput. Si o va face in stil mare!
Ford Fiesta Pike's PeakCursa de la Pike's Peak, care dateaza din 1916 este al doilea eveniment de curse auto ca vechime in America si a fost ales ca fiind terenul ideal pentru a le arata americanilor "ceva" performanta in stil european. O echipa suedeza, Olsberg Motor Sport Evolution va inscrie in categoria "unlimited" a cursei de anul acesta, care se va desfasura in luna iulie, doua modele Fiesta preparate special pentru eveniment. Ford Fiesta Pike's PeakMasinile au fost echipate cu tractiune integrala si au sub capota un motor de 2 litri, turbo, care produce peste 800 CP! La volan se vor afla Andreas Eriksson (pilot de 35 de ani, de patru ori campion al Suediei la raliuri) si Marcus Gronholm, cunoscutul pilot cu doua tiluri de campion in WRC.
Cei doi piloti vor incerca sa fie primii care parcurg traseul de aproape 20 de kilometri, situat in Rocky Mountains, in mai putin de 10 minute.
Masinile Ford participa la cursa de la Pike's Peak inca din primul an (1916), iar prima victorie a venit in 1922, cand un Ford Special, al carui motor dezvolta 50 CP, a parcurs traseul in 19 minute si 50,9 secunde.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.