Mitsubishi incepe in aceasta vara productia de serie a modelului complet electric i-MiEV.
Mitsubishi iMiEVMitsubishi deovedeste inca o data ca tehnologia de propulsie electrica este la acest moment prea scumpa pentru ca marea majoritate a clientilor sa se gandeasca la o masina nepoluanta. Modelul niponilor se numeste i-MiEV, face parte din clasa mica, nu vine cu cifre de autonomie foarte bune, dar costa aproximativ 50.000 de dolari!
Mitsubishi iMiEVi-MiEV dispune de un set de baterii montate in podeaua masinii, in centru, care alimenteaza un propulsor electric ce dezvolta 64 CP si 180 Nm. Niponii nu au comunicat performantele dinamice ale masinii, dar acestea nici nu prea conteaza avand in vedere puterea maxima a motorului si faptul ca i-MiEV este o masina de oras.
Ce intereseaza cu adevarat este autonomia de 160 km a masinii si timpii de incarcare a bateriilor. Daca se utilizeaza un dispozitiv special, furnizat de constructor, bateriile pot fi incarcate la 80% din capacitate in doar jumatate de ora. La prizele normale, dureaza semnificativ mai mult: 14 ore la 100 V si circa 7 ore la 200 V.
Mitsubishi iMiEVInteriorul este unul simplu, cu afisaj pentru parametrii masinii si cu indicatoare pentru autonomia de moment si starea de incarcare a bateriilor. Nu lipsesc sistemele de aer conditionat si sonorizare, dar acestea pot fi controlate mai eficient prin intermediul unor programe selectabile de catre sofer, astfel incat sa poata fi maximizata autonomia in anumite conditii.
Anul acesta, Mitsubishi va furniza 1.400 de exemplare, in sistem leasing pentru corporatii si structuri guvernamentale, iar in luna aprilie a anului viitor vor incepe livrarile catre clientii persoane fizice. Comenzile pot fi inregistrate insa incepand cu luna viitoare a acestui an.
Mitsubishi iMiEVNiponii spun ca masina poate raspunde foarte bine cerintelor de trafic urban, cei 160 de km autonomie fiind suficienti pentru cea mai mare parte a oamenilor care merg la serviciu si circula in general prin orase. Totusi, la un pret de aproximativ 50.000 de dolari este greu de crezut ca sunt multi doritori ai unui asemenea model.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.